Verborgen achter de BeoPlay A9 luidspreker vindt u oude geometrische vormen van de wiskundige Fibonacci. Wij vertellen u graag hoe deze vormen nu tot uiting komen in de BeoPlay A9 luidspreker van Bang & Olufsen.

Wie was Fibonacci?

Leonardo Bonacci – beter bekent als Fibonacci – was een Italiaanse wiskundige uit Pisa en leefde van 1170 tot 1250. Fibonacci is de man achter de Europese invoering van het Hindoe-Arabische nummersysteem wat tegenwoordig de meest voorkomende symbolische vertegenwoordiging is van de getallen in de wereld. Nu hoor ik u denken, wat heeft Fabonacci te maken met de BeoPlay A9? Dat lichten wij u graag toe.

Het ontstaan van BeoPlay A9

De designers van Bang & Olufsen zoeken altijd naar vernieuwende ontwerpen. De producten van Bang & Olufsen zijn altijd karakteristiek, exclusief en een combinatie van technologische topkwaliteit en emotionele aantrekkingskracht. Dit was het uitgangspunt van de BeoPlay A9. De ontwerper Øivind Alexander Slaatto zocht vernieuwende en toch karakteristieke elementen die hij kon verwerken in de BeoPlay A9. Hij vond bij Fibonacci.

Waarom Fibonacci voor de BeoPlay A9

Door gebruik te maken van de getallen geometrie van Fibonacci ontstaat een logaritmische spiraal. Deze spiraal is de basis van BeoPlay A9. In de spiraal zijn gaten voor de schroeven verwerkt om de onderdelen samen te houden. Daarnaast biedt deze logaritmische spiraal houvast aan de verwisselbare cover van de BeoPlay A9. Øivind vertelt het volgende over het ontwerp: “The design is a combination of mathematics and pattern breaks”.

De BeoPlay A9 past altijd in uw interieur

De BeoPlay A9 heeft vele gezichten. De basis is uitvoerbaar in zwart of wit, maar de covers zijn in zeven moderne kleuren leverbaar. Voor de poten kiest u voor beuken, eiken of teak. . Zo past de A9 in elk interieur. Opvallend of juist opgaand in de ruimte.

Unieke Love Affair Collectie

Op dit moment in unieke Love Affair Collectie een prachtige rosé-goud aluminium BeoPlay A9. Kom langs in onze showroom en ervaar het geluid van de BeoPlay A9.

Nadat u een zoekterm heeft getypt, druk op Enter om te beginnen met zoeken ...